TEMPAHAN UNTUK KAWASAN SIBU DIALU-ALUKAN.. Pengumuman : Kelas masakan dan produk kami ada dijual di Tkt. 1,Shoplot 26, Lorong satria 2B,Taman Desa,Sibu mulai 15 SEPTEMBER 2012. Sesiapa yang berminat sila hubungi admin di 013-8174166 Kami juga ada menjual produk lain. Keterangan lanjut, sharingiscaringasma.blogspot.com

Friday, January 17, 2014

Ishah Premix Chocolate Moist Cake

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
Ada tak peminat kek coklat? Mm... memang ramai yang gemar makan kek coklat, termasuklah saya hehe.. Kalau tanya siapa yang suka buat kek coklat..mungkin ramai yang malas nak buat hehe.. biasalah tu.. Saya pun ada masanya malas juga nak buat kek.

Untuk mereka yang kurang rajin, bolehlah mengguna premix dari ishah bakery. ini homemade so tak adalah bahan pengawet . Cara nak buat pun mudah saja.. Untuk kali ini saya share kek yang saya buat menggunakan premix ini. Mesti ada yang terpikat hehe..

Nak buat kek ni, tak perlu guna mixer, macam buat cekodok aje..

Caranya mudah sahaja :

Untuk kek ;
1. keluarkan tepung premix dari bungkusan. Letak dalam mangkuk. Longgarkan tepung tu dengan menggunakan wisker.
2. Masukkan  2 biji telur, kacau sedikit,kemudian masukkan 1/2 cawan minyak masak. Kcau lagi.


3. Masukkan air mendidih satu cawan. Kcau hingga sebati, kemudian bakar.4. Masukkan dalam acuan dan bakarBiladah masak, bolehlah letakkan topping. Resepi topping yang senag ini ada disertakan dalam bungkusan premix ini.
 Jika berminat boleh pm..

No comments:

Post a Comment