TEMPAHAN UNTUK KAWASAN SIBU DIALU-ALUKAN.. Pengumuman : Kelas masakan dan produk kami ada dijual di Tkt. 1,Shoplot 26, Lorong satria 2B,Taman Desa,Sibu mulai 15 SEPTEMBER 2012. Sesiapa yang berminat sila hubungi admin di 013-8174166 Kami juga ada menjual produk lain. Keterangan lanjut, sharingiscaringasma.blogspot.com

Saturday, December 3, 2011

WEDDING CAKE - Hiasan dengan fondant

Salam, ini cubaan pertama saya. Kek hiasan menggunakan fondant, kek perkahwinan adik. Dalam kek tu , saya menggunakan kek buah. Kek buah biasanya padat. Adoi , beratnya kek ini. Kek ini besaiz 14 inci, 12 inci dan 8 inci.Sebelum buat kek ini, saya adalah baca sikit tentang hiasan menggunakan fondant ini.

Mm.. puji diri sendiri..hehe..1st time buat kira oklah. Lain kali ,kalau nak buat kek hiasan fondant ni, pada pendapat saya, tak semestinya mengguna kek buah. Kek lain pun boleh, asalkan kek tu padan. Kalau nak guna kek span, saya rasa mungkin kurang sesuai.

Untuk hiasan bunga tu, saya hanya mengguna bunga yang ready made. senangkan. Harga pun murah. Jika buat sendiri ambil masa..
No comments:

Post a Comment