TEMPAHAN UNTUK KAWASAN SIBU DIALU-ALUKAN.. Pengumuman : Kelas masakan dan produk kami ada dijual di Tkt. 1,Shoplot 26, Lorong satria 2B,Taman Desa,Sibu mulai 15 SEPTEMBER 2012. Sesiapa yang berminat sila hubungi admin di 013-8174166 Kami juga ada menjual produk lain. Keterangan lanjut, sharingiscaringasma.blogspot.com

Saturday, September 21, 2013

Butter, Magarine, Oil and Shortening

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mungkin ada yang tertanya-tanya apa bezanya jika kita mengguna mentega atau majerin atau minyak atau shortening untuk membuat kek. Pada pendapat peribadi saya, sayalebih suka kek yang dibuat mengguna mentega kerana rasanya lebih sedap dan lembab. Kesedapan kek menggunakan mentega bergantung kepada jenis mentega yang digunakan. Lebih mahal mentega, lebih kualiti kandungannya dan sudah pasti kek menjadi lebih sedap.

Walau bagaimanapun, saya nak share info ini. Diharap boleh memberi sedikit tips pada kawan-kawan.




No comments:

Post a Comment