TEMPAHAN UNTUK KAWASAN SIBU DIALU-ALUKAN.. Pengumuman : Kelas masakan dan produk kami ada dijual di Tkt. 1,Shoplot 26, Lorong satria 2B,Taman Desa,Sibu mulai 15 SEPTEMBER 2012. Sesiapa yang berminat sila hubungi admin di 013-8174166 Kami juga ada menjual produk lain. Keterangan lanjut, sharingiscaringasma.blogspot.com

Monday, February 25, 2013

KARIPAP

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
kali ini nak share resepi karipap pula. Untk karipap yang sedap, kulit karipap memaikan peranan. Untuk kali ini saya akan share resepi kulit karipap .

Inti karipap berbagai-bagai, ssamada mengguna keledek, kentang, kacand dah, sayur, sardin dan lain-lain ikut cita rasa masing-masing. bagi saya, saya suka karipap inti sardin.

Ini karipap yang belum digoreng.


Ini dia karipap yang sudah digoreng...





Resepi kulit karipap:

1 kg tepung gandum
250 gm butter / majerin
8 sudu makan gula
1 sudu teh garam
air secukupnya

Cara membuatnya :
1. Gaulkan semua bahan kering hingga sebati.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit , Adunan biasanya agak keras. Uli hingga adunan betul-betul sebati dan canaikan dan masukkan inti dan bentuk seperti karipap.
saya mengguna acuan karipap , lebih mudah dan saiz karipap pun sama.

Selamat mencuna...


No comments:

Post a Comment